Op zoek naar een ladder of trap?

Het kan best lastig zijn om een goede keuze te maken bij het kopen van een ladder of trap. Wanneer je bijvoorbeeld een gordijn of lamp wilt ophangen, dan heb je een andere trap nodig, dan wanneer je de ramen op de derde verdieping wilt wassen. Want in dat geval kun je beter gebruikmaken van een reformladder. Hieronder geven we je graag hulp waar je op moet letten bij het kopen van een ladder of trap.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ladder?

Het kopen van een ladder is geen alledaagse klus. We kunnen begrijpen dat je door de verschillende soorten en maten niet goed weet welke geschikt is voor jouw klus. Zo zijn er ladders die helemaal kunnen worden ingeschoven, ladders die kunnen worden gebruikt als een steiger en ladders waarbij op maar liefst 8,5 meter hoog kan worden gewerkt.

  1. Lees hier meer over de verschillende soorten ladders

Waar moet ik op letten bij het kopen van een trap?

Ben je op zoek naar een trap, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van de verschillende soorten trappen en waar je rekening mee kunt houden bij de aankoop ervan. Want in verschillende situaties is een ene trap geschikter dan een ander. Zo zijn er trappen die gericht zijn op extra comfort, maar ook trappen die extra stevig zijn en daardoor ook door zakelijke gebruikers mogen worden gebruikt.

  1. Lees hier meer over de verschillende soorten trappen

Ik wil mijn ladder of trap zakelijk gebruiken. Mag dat zomaar?

Wij krijgen regelmatig de vraag of een ladder of trap zomaar zakelijk mag worden gebruikt. Veel mensen denken dat dit niet zomaar mag, maar dat is niet waar. Iedere trap of ladder mag in Nederland zakelijk worden gebruikt, mits deze aan de EN-131 en het 'Besluit draagbaar klimmateriaal' van de Warenwet voldoet. Dat geldt voor zowel de particuliere als de zakelijke gebruiker.

Naast deze normen is er ook een NEN-2484 norm. Deze Nederlandse norm was vroeger verplicht voor zakelijk gebruik. De norm is er nog steeds, maar is niet langer verplicht. Het is een extra toevoeging op de EN-131 en de Warenwet. Omdat trappen en ladders met deze norm duurzamer zijn, raden we deze aan voor zakelijk en intensief gebruik.

  1. Bekijk hier alle ladders met de NEN-2484 norm
  2. Bekijk hier alle trappen met de NEN-2484 norm